Sunday, November 16, 2008

Pertama KaLi aku upload Gambor dalam Blog














Nie adalah bot penggangkut yang berfungsi mengangkut kami ke atas kapal..
(Dari atas darat ke kapal)


Add Image




Nie gambor plantar minyak..kerja pemasangan paip sedang giat dilakukan..















Nie le keadaan tempat aku keja..kapal DLB seminole namanya
(sebenarnya nie kapal lewat campion)

2 3 hari nie..cuaca di laut agak kurang menyenangkan..bergelora..pening2 aku..silap2 kalau nak belajar kunfu mabuk..rasanya ini le peluang yang terbaik...isk2..xsabar rasanya untuk naik ke darat..pada 13 haribulan juga..aku dapat khabar akan kematian atuk ku..namun agak terlambat untuk aku pulang..sedih bila mengingatkan aku dah lama xjumpa dia..dan xsempat jumpa dia....cuma Al-fatihah saja dapat ku kirimkan untuk Nya..semuga roh nya berada dikalangan orang2 yang beriman..Al-fatihah..

Pada malam tu juga aku xdapat nak lelapkan mata ku....aku teringat akan arwah Abg long dan arwah atuk ku..gelak tawa mereka..xsempat aku nak bls jasa diorang..sedih...kadang2 bila teringatkan arwah abg long.. Air mataKU mengalir membasahi kelopak mataku..Arwah abg Long selalu bantu aku..so apa yang aku leh buat skrang..aku akan sedaya upaya bantu keluarganya..anak2 sedaraku..Muga roh dia berada di kalangan mereka2 yang beriman..
Al -Fatihah.

Harap2 lepas nie..aku dapat untuk membalas semua jasa2 meraka yang telah byk membantu aku..terutamanya kedua-dua ibu bapa ku...Ya Allah..murah kan rezeki KU dan murahkan le rezeki mereka2 yang telah membantu hambaMu ini...amin



6 comments:

BpK AyAM zainal said...

fizi....

jodoh and maut di tangan Allah, isyaallah roh mereka akan dicucuri rahmat, yg kita leh buat ialah berdoa jer tuk dorg.

sabar la eik.

BlankQo said...

erm.. aku sokong jenal..
klupun xdpt tlg mereka yg telah pergi.. mb diaorg nk kta tlg org yg mereka syg :)

semua benda ada hikmah, insyaallah

khairierahman said...

fizie.. ko tulis mcm tu kan.. aku sedey oh! teringat kat abah, makcik dan pakcik aku.. makcik aku baru meninggal semalam.. *nanges + sebak*
.
benyak betul berita kematian sekarang.. *nanges betol ne!!*
.
aku doakan semoga atuk ko, abang long ko, abah, makcik dan pakcik aku sumer ditempatkan bersama-sama mereka yang disayangi Allah.. amin
.

Fizie said...

Time kasih... sama2 le kita berdoa..muga2 Allah tempatkan kita dan semua mereka yang kita sayang ditempat orang2 yang soleh..

naz ilyn said...

salam...

yang pergi tetap bersemadi
segala jasa tetap dihargai
yang pergi tak kan kembali
hanya doa agar dicucuri
dengan rahmat dari illahi
zuriat yang tinggal harus dijagai
moga kita diberkati
amin...

蒜泥白肉Lynn said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社